Yukarı Çık

Çaylı Kek Tarifi

Mutfakta tasarım “Nordia” ile başlar

Malzemeler:

• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı dolusu şeker
• eritilmiş 1 su bardağı tereyağı
• orta demde 1 su bardağı çay
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı dolusu kakao
• 1 kase damla çikolata
• 2,5 su bardağı un

Nasıl Yapılır?

1- Yumurtaları ve şekeri derin bir kase içinde mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpıyoruz.
2- Çırpılan yumurta karışımının içine eritilmiş tereyağ ve çayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
3- Sıvı karışımın içine kabartma tozu, vanilya, un ve kakaoyu ilave edip mikserle çırpıyrouz.
4- Sıvı yağla orta boy bir borcamı yağlıyoruz. İçine hamuru döküyoruz.
5- Hamurun üzerine damla çikolatayı serpiyoruz.
6- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. Kürdanı sokup çıkardığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Afiyet olsun.