Yukarı Çık

Tost Ekmeği Tatlısı

Mutfakta tasarım “Nordia” ile başlar

Malzemeler:

  • 12 adet tost ekmeği
  • 1/2 kg süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı su
  • 1 adet portakal/limon kabuğu rendesi

Tarif:

1- Bir tarafta 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şekerle koyu bir şerbet yapın. İndirirken içine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Soğumaya bırakın.
2- Bir tencerenin içine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve ince portakal veya limon kabuğu rendesini koyun. Çırpıcıyla karıştırın. Topak kalmasın. Ocağın üstüne alın. Karıştırarak koyu bir muhallebi elde edin. Çok koyu olmalı muhallebi. İndirirken vanilya ekleyin.
3- Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin. İç kısmını bir merdane yardımıyla açın. İnceltin. İçine bir yemek kaşığı muhallebiden koyun ve rulo haline getirin. bir tabağa dizin.
4- 3 yemek kaşığı un ve 2 çay bardağı suyu çırpın. Ruloları daldırıp çıkarın.
5- Ruloları tamamen kaplayacak şekilde bir tencerenin içine yağ koyun ve kızdırın. Kızgın yağın içine sosa batırdığınız ruloları atın ve kızartın. Yağdan çıkardığınız ruloları bir havlunun üstüne alın. 1 dakika beklettikten sonra soğumuş, ılımış şerbetin içine atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın ve üstünü krem şantiyle süsleyin.